Шалғаммен толтырылған цуккини
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер цуккини кішкентай жас 2, репа 2 орташа, жұмыртқаның сарысы 2, сары май 100 г, пияз 2, нан үгіндісі 1/2 кесе, дәміне қарай тұз, бұрыш, қаймақ 1 стакан, ақжелкен жасыл, қаймақ тұздығы 1 стакан.
Сипаттамасы Цуккиниді жуыңыз, тазалаңыз және әрқайсысын екіге бөліңіз. Қабырғаларда қалыңдығы жарты саусақтың тығыз массасын қалдырып, целлюлозаны алыңыз. Шалғамды толығымен жұмсарғанша пісіріңіз, салқындатыңыз және қабығынан тазартыңыз. Дайындалған репа мен цуккини целлюлозасын ет тартқыштан өткізіп, содан кейін табаға маймен қуырыңыз. Пиязды ұсақтап турап, көкөністерден бөлек маймен қуырыңыз. Жұмыртқаның сарысын жақсылап сүртіңіз. Қуырылған шалқанды, цуккиниді, пиязды ыдысқа араластырыңыз, оларға жұмыртқаның сарысы, тұз, бұрыш қосып, қайтадан араластырыңыз. Кәстрөлге су құйыңыз, жақсылап тұздап, оны қайнатыңыз. Цуккиниді қайнаған суға батырыңыз және 8 - 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін оларды табадан алыңыз және суытыңыз. Цуккиниді тартылған етпен толтырыңыз, кең табаға салыңыз, май құйыңыз және нан үгіндісіне себіңіз. Табаны алдын ала қыздырылған пешке 40 - 50 минутқа қойыңыз. Жұмсақ, қызарған цуккиниді табаққа салыңыз, шөптерге себіңіз. Сүт тұздығына немесе қаймаққа бөлек қызмет етіңіз.