Толтырылған шалқан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер шалғам 8 тамыр, үгітілген ірімшік 1/3 кесе, май 30 г, қаймақ немесе қаймақ тұздығы 1/2 кесе. Тартылған ет үшін: күріш 1/2 кесе, пияз 1, жұмыртқа 1, ақжелкен шөптер шоғыры.
Сипаттамасы Шалғам орташа мөлшерде болуы керек. Шалғамның қабығын аршып, пышақпен жемістің қалыңдығының жартысына дейін дөңгелек кесінді (жоғарғы жағында) жасаңыз. Шалғамды кастрюльге салыңыз, оны жауып тұратындай етіп суық сумен жауып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Шалғам пісіп жатқанда, тартылған етті дайындаңыз: күрішті сұрыптаңыз, шайыңыз, суды ағызып, құрғатыңыз. Аршылған пиязды ұсақтап турап, терең табада немесе кең кастрюльде сары майға қуырып, күріш қосып, араластыра отырып, барлығын бірге 10 минут қуырыңыз. Содан кейін 1- 1,5 кесе репа қайнатпасын құйыңыз, табаны қақпақпен жабыңыз, күрішті дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Дайын күрішке қайнатылған туралған жұмыртқаны, туралған ақжелкенді қосып, жақсылап араластырыңыз. Шалғамды табадан алыңыз, суытыңыз. жұқа қабырғаларды қалдырып, өзегін қасықпен алыңыз. Шалғамды тартылған етпен толтырыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз, маймен себіңіз және пеште пісіріңіз. Шалғамды қаймақ немесе қаймақ соусымен бірге үстелге ұсыныңыз.