Жемістермен толтырылған асқабақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг. асқабақ. 1,5 кесе күріш, әрқайсысы 200 г. кептірілген өрік, мейіз, қара өрік, 1 стакан қант, қалампыр, ванилин.
Сипаттамасы Асқабақты жуыңыз, жоғарғы бөлігін кесіңіз, өзегін тұқымдармен алыңыз. Күрішті тұзды суға жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Салқын. Өріктен тұқымдарды алып тастаңыз. Күрішті, қара өрікті, кептірілген өрік пен мейізді қантпен араластырыңыз, ванилин, қалампыр қосып, асқабақты осы тартылған етпен толтырыңыз. Пеште 1,5-2 сағат пісіріңіз.