Сарымсақ пен қызанақпен толтырылған асқабақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 асқабақ (800 г.), 60 г сарымсақ, 80 г ақжелкен, 3 1/2 ас қасық өсімдік майы, 400 г қызанақ, 4 қырлы стакан су, бұрыш, тұз. Асқабақты жуыңыз, тазалаңыз, сабағы мен тұқымын алып тастаңыз, суық тұзды суда 4 - 5 минут ұстаңыз және елекке тастаңыз. Асқабақты аздап сығыңыз, өзегін алыңыз. Өзегін сарымсақ пен ақжелкен, тұз, бұрыш қосып турап, өсімдік майына қуырыңыз. Дайындалған асқабақты осы массамен толтырыңыз, кастрюльге салыңыз, асқабақтың айналасына туралған қызанақты салыңыз, бәрін қайнаған суға құйыңыз және дайын болғанға дейін баяу отта қайнатыңыз. Оны салқын да, ыстық та беруге болады.