Асқабақта тұздалған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Асқабақты алыңыз, үстіңгі жағын кесіңіз, асқабақтың қабырғаларының қалыңдығы 1,5-2 см-ден қалың болмайтындай етіп ішін тазалаңыз. Қиярды салыңыз, оларды тұз, эстрагон, майоран, тимьян, аздап калий тұзымен ауыстырыңыз. Қиярды хош иісті шөптермен және бұрын кесілген ұшымен жабыңыз. 4-5 кг қияр үшін 500 г тұзды қолданыңыз. Асқабақты бөшкеге салыңыз, бос жерлерді қиярмен салыңыз, суық тұзды ерітінді құйыңыз (Бір шелек суға 500 г тұз). Әрбір 2 шелек тұзды ерітіндіге 1 шелек емен қабығының қайнатпасын қосыңыз (1 шелек қайнаған суға 400 г ұсақталған, құрғақ қабығы).