Тауық бауыры
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бауыр мен қызанақты қыздырылған табаққа жайып, бұрыш пен ақжелкенмен безендіріңіз. (төрт адамға). 1 1/2 фунт тауық бауыры дәміне қарай тұз және жаңа ұнтақталған қара бұрыш 2 үлкен піскен қызанақ 1/2 шай қасық жаңа піскен насыбайгүл жапырақтары (немесе 1/4 шай қасық кептірілген) 1 жасыл болгар бұрышы 2 ас қасық зәйтүн майы 2 ас қасық жаңа туралған ақжелкен Бауырды шайыңыз, қабығын алып тастаңыз және ағызыңыз. Жұқа тілімдерге, тұз бен бұрышқа кесіңіз. Қызанақтарды аршып, жартысын кесіп, насыбайгүлге себіңіз. Бұрыштың өзегін алыңыз да, оны кішкене бөліктерге бөліңіз, Майды табада қыздырыңыз және бұрыш бөліктерін 3-4 минут қуырыңыз. Шығарып алыңыз. Мұнда да бауырды 3-4 минут қуырыңыз. Шығарып алыңыз. Қызанақтарды бетін төмен қаратып осы табаға салыңыз да, қызарғанша қуырыңыз.