Жапон тіліндегі тауық бауыры
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер
Сипаттамасы (екінші тағам) 4 порция үшін Пісіру уақыты - 45 минут 2 ас қасық. жеңіл соя соусының қасықтары, 2 ас қасық. жарты шай қасық қант қосылған мирин немесе құрғақ шерри қасықтары, 450 г тауық бауыры, аршылған және екіге бөлінген, 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, текшелерге кесілген 1 жасыл болгар бұрышы, жасыл пияздың 4 туралған жебесі, 1 майдалап туралған сарымсақ қалампыры, 2,5 сантиметрлік жаңа зімбір тамыры, аршылған және майдалап туралған, 0,25 шай қасық кайен бұрышы, 2 ас қасық. қант қасықтары, 3 ас қасық. қасықтар қою соя соусы, 1 шай қасық күнжіт майы, жолақтарға кесілген редис (міндетті емес). Таяз ыдыста жеңіл соя соусын, миринді немесе тәтті шерриді және тауық бауырын біріктіріңіз. Маринадтау үшін 20-30 минутқа қалдырыңыз, мезгіл-мезгіл араластырыңыз. "Вокты" қыздырыңыз, майды құйыңыз және табаны шайқаңыз, сонда май бүкіл бетке біркелкі таралады. Саңылаулы қасықты пайдаланып, бауырды маринадтан алыңыз да, "Вокқа" салыңыз. Бауыр қоңыр түске айнала бастағанша майға 3-4 минут қуырыңыз. Жасыл болгар бұрышын, жасыл пиязды, сарымсақ пен зімбірді қосып, тағы 1-2 минут қуыруды жалғастырыңыз. Бауыр бөліктерінің сырты қоңыр, бірақ іші қызғылт болуы керек. Каенн бұрышын, қантты және қою соя соусын қосып, барлығын жақсылап араластырыңыз. Күнжіт майымен себіңіз де, дереу қызмет етіңіз, қалауыңыз бойынша жолақтарға кесілген шалғаммен безендіріңіз.