Бұрыш қосылған энчиладалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порция үшін қажет: 0,25 кесе күнбағыс майы, 1 үлкен майдалап туралған пияз, 1 түйір сарымсақ, 1 майдалап туралған жаңа жасыл чили, 2 аршылған қызыл болгар бұрышы (тұқымсыз), 4 аршылған және туралған ірі қызанақ, 1 лавр жапырағы, 2 ас қасық. туралған жаңа кориандр қасықтары, 1 кесе сиыр сорпасы, 0,5 кесе қою қаймақ, тұз, томат соусының 1/2 порциясы, 12 бидай шелпек, 60 г үгітілген Чеддар ірімшігі. Күнбағыс майының жартысын қалың түбі бар табада қыздырыңыз. Пиязды, сарымсақты және чилиді жұмсақ болғанша аздап қуырыңыз. Болгар бұрышын қосып, жұмсақ болғанша қайнатуды жалғастырыңыз. Қызанақты, лавр жапырағын, кориандр мен сорпаны салыңыз, тағы 1-2 минут қайнатыңыз. Оттан шығарып, қаймақ пен тұзды араластырыңыз. Қызанақ қоспасын әр шелпектің ортасына қасықпен салыңыз. Тортиллаларды екіге бүктеп, шеттерін бүктеңіз, осылайша толтыру толығымен жабылады. Шеттерін кішкене ағаш таяқшалармен бекітіңіз. Кәстрөлде қызанақ соусын ақырын қыздырыңыз. Бір уақытта табаны қалған күнбағыс майымен қыздырыңыз және энчиладаларды қызарғанша әр жағынан 2 минут қуырыңыз. Жылытылған ыдысқа аударыңыз. Үстіне томат тұздығын құйып, ірімшік себіңіз.