Химичангалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порция үшін: 12 бидай шелпек, қуыруға арналған өсімдік майы, гуакамол, 0,75 кесе қою қаймақ, 250 г үгітілген "Чеддар" ірімшігі, 1 ас қасық. өсімдік майының қасық, 1 ұсақ туралған пияз, 1 ұсақ туралған сарымсақ қалампыры, 1 ұсақ туралған жасыл чили (тұқымсыз), 1 ұсақ туралған Жалепено чили, 1/2 ұсақ туралған жасыл тәтті бұрыш (тұқымсыз), 2 туралған орташа пісірілген картоп. Салманы дайындау үшін пиязды, сарымсақты, чилиді және тәтті бұрышты кішкене табада орташа отта 4 минут жұмсақ болғанша қуырыңыз, бірақ қызарғанша емес. Картопты қосып, жақсылап араластырыңыз. Табаны қалың түбі бар қыздырыңыз, сонда оған себілген су тамшылары ысқырады. Шелпектерді табаға салыңыз да, 30 секунд қыздырыңыз. Аударыңыз. Тортилланың ортасына 1 ас қасық пияз қоспасын, 1 ас қасық қаймақ салып, үстіне үгітілген ірімшік себіңіз. Конверттің көмегімен бүктеп, кішкене ағаш таяқшамен бекітіңіз. Бұл әрекетті әрбір шелпекпен қайталаңыз. Тоңазытқышқа 30 минутқа қойыңыз. Өсімдік майын терең табада қыздырыңыз. Химичангаларды қызарғанша қуырыңыз, шамамен 5 минут. Ас үйдегі сіңіргіш қағазға кептіріңіз және олардың суып кетпеуін қадағалаңыз, әйтпесе әр жағынан 3 минут аздап қуырыңыз және құрғатыңыз. Таяқтарды алып тастаңыз және гуакамолмен ыстық күйде қызмет етіңіз.