Шаяндармен толтырылған қуырылған үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Вариация: пісірілген үйректі кесіңіз, сүйектерді алыңыз және бөліктерді қыздырылған табаққа салыңыз. Краб салмасын слайдпен ортасына салыңыз. Тұздықты бөлек ұсыныңыз. Шаяндармен толтырылған қуырылған үйрек Әрқайсысы 3 -тен 3 1/2 фунтқа дейін 2 үйрек 4 ас қасық май 1/4 кесе майдалап туралған жасыл пияз 1 1/2 кесе краб етінің тілімдері 2 ас қасық майдалап туралған жаңа ақжелкен 2 кесе нан үгіндісі 1 үлкен жұмыртқа дәміне қарай тұз бен бұрыш 1 туралған сәбіз 1 туралған пияз 3 кесе күшті тауық сорпасы 3 1/2 кесе ұн 1 трюфель Пешті 425 градусқа дейін қыздырыңыз. Үйректерді шайыңыз және артық майды кетіріңіз. Оны, сондай-ақ сорпаға арналған мойындар мен ішімдіктерді сақтаңыз. Теріні шанышқымен бірнеше жерден тесіңіз. Сары майды кішкене табада ерітіп, пиязды 5 минут бойы аздап қуырыңыз. Краб етін, ақжелкенді, крекерді кастрюльге салыңыз да, майға қуырылған пиязды қосыңыз. Жұмыртқа, тұз және бұрыш құйыңыз. Жақсылап араластырыңыз және үйректерді осы қоспамен толтырыңыз. Ұшаларды жіппен бекітіп, сәбіздің, пияздың және 1 кесе тауық етінің жартысы бар пісіру парағына салыңыз. Үйректерді сыртынан қызарғанша 1 сағат бойы пісіріңіз. Осы уақытта мойынның, ішектің, майдың және қалған сәбіз мен пияздың қалған сорпасында баяу отта 30 минут қайнатыңыз. Алып тастаңыз және сүзіңіз. Ұннан сумен паста жасаңыз, оны тегіс болғанша илеңіз және алынған қамырдың жартысын тақтаға жайыңыз. Екінші жартысымен де дәл осылай жасаңыз. Дәкені жайыңыз, үстіне жайылған қамырдың екі бөлігін салыңыз. Үйректер дайын болған кезде оларды пештен шығарып, сәл суытып, дәкеге төселген қамырға ораңыз. Қамырдың шеттерін қыспас бұрын, үйректердің үстіне сорпаны құйып, үстіне трюфельдің бірнеше тілімін салыңыз. Содан кейін қамырдың шеттерін қысыңыз, дәкені абайлап алыңыз да, үйректерді қайтадан пісіру парағына салыңыз. Тағы 1 сағат пісіріңіз. Шығарыңыз, қыздырылған табаққа салыңыз, қамырдың қабығын өткір пышақпен кесіңіз де, қызмет етіңіз. (төрт-алты адамға).