Бұқтырылған жабайы күркетауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бұқтырылған жабайы күркетауық 1 жабайы күркетауық 4-6 тілім шошқа майы 1 туралған сәбіз 1 туралған пияз 2 бұтақ ақжелкен 1 бұтақ туралған балдыркөк 1/2 шай қасық кептірілген тимьян жапырақтары 1 лавр жапырағы 1/2 шай қасық кептірілген розмарин жапырақтары 2 кесе тауық сорпасы 2 кесе құрғақ ақ шарап. Пешті 425 градусқа дейін қыздырыңыз (қандай шкала бойынша???). Күркетауықты тазалап, аяқтары мен қанаттарын ұшаға байлаңыз. Шошқа майының кесектерін қаңқаға жіптермен бекітіңіз. Күркетауықты 425 градус температурада 45 минут қуырыңыз. Соңына 15 минут қалғанда ерімеген шошқа майының тілімдерін алып тастап, температураны 375 градусқа дейін төмендетіңіз. Барлық қалған ингредиенттерді науаға қосып, күркетауықты жұмсақ болғанша тағы 2-3 сағат пісіруді жалғастырыңыз. Әр 20 минут сайын оны тұздықпен құйыңыз. Қажет болса, көбірек сорпа немесе шарап қосыңыз.