Жаңғақ пудингі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жұмыртқаны кастрюльге шайқаңыз, тұз қосып, сүт пен қант қоспасына қосыңыз. Пісіру парағын маймен майлап, үстіне нан текшелерін біркелкі қабатқа салыңыз. Қабаттың үстіне 1/2 кесе жаңғақ себіңіз. Қоспаны құйып, қайтадан бірдей мөлшерде жаңғақ себіңіз. 350 градус температурада 45 минут пісіріңіз. Қалған жаңғақтарға себілген кілегеймен бірге қызмет етіңіз. 3 ас қасық сары май 1/2 кесе түйіршіктелген қоңыр қант 1/4 шай қасық сода 1 3/4 кесе сүт 1/4 кесе марсала десерт шарабы 2 үлкен жұмыртқа 1/2 шай қасық тұз 2 кесе ақ нан, текшелерге кесілген 1 1/2 кесе майдалап туралған жаңғақ кілегей Сары майды табада ерітіңіз, қант қосыңыз, ерігенше және күйіп қалмас үшін үздіксіз араластырыңыз. Содады шараппен араластырылған сүтке салыңыз да, ақырын сары майға қантпен құйыңыз. Баяу отта 3 минут ұстаңыз, алыңыз және суытыңыз.