Чех торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 11 жұмыртқа, 4 кесе қант, 1 1/2 кесе ескірген қалалық орамнан ұнтақталған нан үгіндісі, 400 г аршылған жаңғақ, 250 г сары май, 3 кесе сүт, 3 апельсин, 2 ас қасық какао. 8 сарысын 2 стакан қантпен сүртіңіз, 1 стакан ұнтақталған жаңғақ қосылған еленген крекерді құйыңыз, үстіне тік көбікке ұрылған 8 белков салып, абайлап мұқият илеңіз. Содан кейін майланған және ұн себілген дөңгелек пішінге салыңыз. Пеште орташа температурада пісіріңіз. Ылғалдауды жасаңыз: 1 кесе жаңғақ, 1/2 кесе қант және 1/2 кесе сүтті қайнатыңыз, жаңғақтар толығымен жұмсарғанша араластырыңыз. Салқын. Кремді дайындаңыз: 3 жұмыртқаны 1 стакан қантпен сүртіңіз, 1 шай қасық картоп ұны мен 1 шай қасық бидай ұны мен қалған ұнтақталған жаңғақ қоспасын қосыңыз. Барлығын жақсылап илеңіз, біртіндеп 1 1/2 кесе ыстық сүтті құйыңыз, баяу отқа қойыңыз және араластыра отырып, қалың масса алу үшін қайнатыңыз. Аздап суытып, 200 г сары маймен сүртіңіз. Помаданы пісіріңіз: 2 ас қасық. какао қасықтарын 3/4 кесе қантпен араластырыңыз, 3/4 кесе су құйыңыз, отқа қойыңыз, араластырыңыз, қоюланғанша пісіріңіз. Оттан алыңыз, 50 г сары май қосыңыз, араластырыңыз және қазір торттың үстіне помада құйыңыз. Пісірілген бисквитті 3 тортқа бөліңіз, әрқайсысын дайындалған жаңғақ майымен сулаңыз. Бір тортты екіншісінің үстіне қойыңыз. Креммен майланған үстіңгі тортқа апельсин тілімдерін ең шетіне қойыңыз - бір -бірінің қасында, олар кремді толығымен жабады. Апельсинмен толтырылмаған, креммен майланған торттың ортасына помада құйыңыз, сонда ол шеңбер жасайды. Үстіне туралған жаңғақтарды аздап себіңіз. Торттың бүйірлерін де помадамен жағыңыз.