Чех торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 11 жұмыртқа, 4 кесе қант, 1 1/2 кесе ескірген қалалық орамнан ұнтақталған нан үгіндісі, 400 г аршылған жаңғақ, 250 г сары май, 3 кесе сүт, 3 апельсин, 2 ас қасық какао. 8 сарысын 2 стакан қантпен сүртіңіз, 1 стакан ұнтақталған жаңғақ қосылған еленген крекерді құйыңыз, үстіне тік көбікке ұрылған 8 белков салып, абайлап мұқият илеңіз. Содан кейін майланған және ұн себілген дөңгелек пішінге салыңыз. Пеште орташа температурада пісіріңіз. Ылғалдауды жасаңыз: 1 кесе жаңғақ, 1/2 кесе қант және 1/2 кесе сүтті қайнатыңыз, жаңғақтар толығымен жұмсарғанша араластырыңыз. Салқын. Кремді дайындаңыз: 3 жұмыртқаны 1 стакан қантпен сүртіңіз, 1 шай қасық картоп ұны мен 1 шай қасық бидай ұны мен қалған ұнтақталған жаңғақ қоспасын қосыңыз. Барлығын жақсылап илеңіз, біртіндеп 1 1/2 кесе ыстық сүтті құйыңыз, баяу отқа қойыңыз және араластыра отырып, қалың масса алу үшін қайнатыңыз. Аздап суытып, 200 г сары маймен сүртіңіз. Помаданы пісіріңіз: 2 ас қасық. какао қасықтарын 3/4 кесе қантпен араластырыңыз, 3/4 кесе су құйыңыз, отқа қойыңыз, араластырыңыз, қоюланғанша пісіріңіз. Оттан алыңыз, 50 г сары май қосыңыз, араластырыңыз және қазір торттың үстіне помада құйыңыз. Пісірілген бисквитті 3 тортқа бөліңіз, әрқайсысын дайындалған жаңғақ майымен сулаңыз. Бір тортты екіншісінің үстіне қойыңыз. Креммен майланған үстіңгі тортқа апельсин тілімдерін ең шетіне қойыңыз - бір -бірінің қасында, олар кремді толығымен жабады. Апельсинмен толтырылмаған, креммен майланған торттың ортасына помада құйыңыз, сонда ол шеңбер жасайды. Үстіне туралған жаңғақтарды аздап себіңіз. Торттың бүйірлерін де помадамен жағыңыз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Чех торты пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz
