"Министрлік" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1. 3 жұмыртқа, 1,5 кесе қант, 1,5 кесе қаймақ, 1,5 ас қасық. алхоры. сары май, 2-2,5 кесе ұн. Барлығын ұнтақтаңыз және 3 бөлікке бөліңіз, әрқайсысына 0,5 шай қосыңыз. ас қасық сода. Бірінші бөлікке 0, 5 кесе көкнәр тұқымын, екінші жаңғаққа, үшіншісіне мейіз қосыңыз. Үш тортты пісіріңіз, салқындатыңыз - бір жаңғақ, көкнәр, мейіз. КРЕМ: 2 ас қасық. қант қасықтары, 1 ас қасық. какао қасық, 1 жұмыртқа, 1 стакан сүт, 1 десерт қасық крахмал. Барлығын араластырыңыз және баяу отта 3 минут қайнатыңыз. Салқын. 200 г сары майды немесе маргаринді араластырыңыз да, шайқап, салқындатылған массаға қосыңыз. Дайындықты сіріңкемен тексересің - егер қамыр жабыспаса - дайын. Сіз дәл осы торттарды суытып, тортты майлайсыз. Мен екі нұсқаны қолданып көрдім. Немесе торттарды қаймақпен майлап, торттың үстіне шоколадты глазурьмен жабыңыз. Немесе бүкіл тортты үстіне креммен жағыңыз: 2 жұмыртқа, 1 стакан қант + 1/3 стакан сүтті шайқаңыз, отқа қойыңыз және қайнатыңыз, үнемі араластырыңыз, себебі ол тез күйіп кетеді. Бірақ қайнатуға болмайды! Салқындатыңыз және жұмсартылған сары майға (200 гр) бір уақытта қасық қосып, кремді шайқаңыз. Торттың үстіне үгітілген шоколад себіңіз. 2. 3 торт пісіріледі. Бір тортқа қажет: 1 жұмыртқа 0, 5 кесе қант 0, 5 кесе қаймақ 1 ас қасық. крахмал 3/4 кесе ұн 1/2 шай қасық. сода (сірке суымен сөндірілген) Содан кейін бір тортқа көкнәр тұқымын, екіншісіне жаңғақ, үшіншісіне мейіз қосасыз. Қамыр қалың қаймақ тәрізді болып шығады. Терең табаны (немесе пішінді) маймен майлап, ұн немесе нан үгіндісі себіңіз (мен кейде жармаға себемін) қамырды құйып, пешке шамамен 10 минут қоямыз.