"Бұхара" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Крем: 300 г алманың өзегін алып тастап, пеште толығымен жұмсарғанша пісіріңіз, електен сүртіңіз. 1 стакан қант қосып, 3... 5 минут қайнатыңыз. 4 ақуызды жақсылап шайқаңыз. Ыстық массаны ақуыздарға мұқият құйыңыз. Торттарды жылы креммен жағыңыз, үстіңгі тортты қалың қабатпен жабыңыз. Қамыр: 2 кесе ұн, 1 кесе қант ұнтағы, 75 г сары май, 3/4 кесе мейіз және тәтті жемістер, 2 жұмыртқа, 1/2 кесе қаймақ, 2 ас қасық қуырылған жаңғақ, 1/2 шай қасық наубайшы ұнтағы. Сары майды қант ұнтағымен сүртіңіз (2. 3 мин), қаймақ, жұмыртқа, жаңғақ, мейіз және майдалап туралған қантталған жемістерді қосыңыз. Барлығын жақсылап араластырыңыз, пісіру ұнтағымен араластырылған ұнды қосып, 1,2 минут қамыр илеңіз, одан 3 торт жасап, 180,200 С температурада 20 минут пісіріңіз.