Сұлы үлпектерінен жасалған печенье
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер 1. сұлы үлпектері 2 кесе -ұн 1 шай қасық жоғарғы жағымен -түйіршіктелген қант 3/4 кесе -май 100г -жұмыртқа 2 дана. -жаңғақтар 1/2 кесе -ванилин Майды қант пен ванилинмен сүртіңіз, біртіндеп бір жұмыртқа қосыңыз. Қант дәндері жоғалып кеткен кезде ұнмен араластырылған сұлы үлпектерін және майдалап туралған қуырылған жаңғақтарды қосыңыз (мұнда жержаңғақ). Тез араластырыңыз, майланған пісірме табаққа екі шай қасық кесектермен салыңыз да, 170-200-де 15-20 минут пісіріңіз.
Сипаттамасы 2. - ұн 1 кесе -сұлы үлпектері 1 кесе -түйіршіктелген қант 1/2 кесе -бал 1/2 кесе -қаймақ 1/2 кесе -жұмыртқа 1 дана. -майлар 100г -сода 1/2 шай қасық Ұнды содамен араластырып, електен өткізіңіз. Сары майды қантпен сүртіңіз, процесте бал, қаймақ, жұмыртқа, сұлы үлпектерін, ең соңында ұн мен сода қосыңыз. Барлығын 1-2 минут араластырыңыз, содан кейін қамырды қалыңдығы 3-5 мм етіп жайып, әр түрлі пішіндерді кесіңіз. 10-15 ми-ноутты 200-220 температурада пісіріңіз. 3. 1 порция үшін: 250-300 гр. сары май немесе маргарин, 2 жұмыртқа, бір стақан сүт, бір стақан сұлы жармасы, бір стақан қант, бір шай қасық қант, дәміне қарай тұз және бір көзге 2,5 немесе одан да көп ұн. Жұмыртқаны қантпен ұнтақтаңыз, жұмсартылған маргаринді қосыңыз және барлық басқа ингредиенттерді араластырыңыз (сода сірке суымен сөндіріледі). Қамыр бір қасықтан екіншісін қырып алатындай консистенцияда болуы керек. Науаны майлап, пеште 250-270 градус температурада сары қабық пайда болғанша пісіріңіз. Қамырға ваниль, қантталған жемістер, мейіз, жаңғақ қосуға болады!