Ашытқы қамырынан жасалған жылдам торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Пирогты етпен толтыру: 1/2 кг тартылған етті пиязбен қуырыңыз, қайнатылған күріш, 3-4 туралған жұмыртқа, дәміне қарай тұз бен бұрыш қосыңыз.
Сипаттамасы Ашытқыдан дайындалған қамырды 30 минут ішінде жасауға болады, бірақ қамырды дайындауға кіріспес бұрын пирогты толтыруға дайын болу керек. Қырыққабат пирогының салмасы: қырыққабаттың кішкене басын ұсақтап турап, қайнаған суға салып, 2-3 минут қайнатыңыз, газды өшіріңіз, қақпақпен 10 минутқа қалдырыңыз, суды төгіп тастаңыз, сары маймен 3-4 минут қайнатыңыз, салқындатыңыз, қосыңыз. туралған 4 жұмыртқа, дәміне қарай тұз, аздап түйіршіктелген қант қосыңыз. Саңырауқұлақтармен пирогты толтыру: саңырауқұлақтарды пиязбен қуырыңыз, қайнатылған күріш қосыңыз, дәміне қарай тұз қосыңыз. Қамырды дайындау үшін келесі өнімдер қажет: 1/2 таяқша ашытқы, 1 жұмыртқа, 1/2 пакет маргарин немесе май, 1 стакан сүт, 3 стакан ұн, 2-3 ас қасық күнбағыс майы. Ашытқының 1/2 таяқшасын 1 ас қасық қантпен ұнтақтап, жылы жерге қойыңыз. Ашытқы қолайлы болған кезде 1/2 пакет маргаринді немесе майды ерітіп, оған бір стақан жылы, сүт құйыңыз, 3 кесе ұн, қолайлы ашытқы, 1 жұмыртқа, 1/2 шай қасық тұз қосыңыз. Қамыр илеудің соңында 2-3 ас қасық күнбағыс майын қосып, қамырды жылы жерге қойып, 20-30 минуттан кейін пирогты пісіруге болады. Тортты жабық етіп жасайды, оны ештеңемен майламайды, ал пешке салғаннан кейін 200-250 градус температурада 30 минут пісіреді. Пісіргеннен кейін тортты сары маймен майлап, пергаментпен немесе сүлгімен жабу керек.