Австриялық Кулич
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2 кесе ұн, 30 г ашытқы, 6 ас қасық сүт, 1 жұмыртқа, 1/2 кесе май, 1 кофе кесе қант, 1 лимон қабығы, 1 кофе кесе туралған бадам, 1 кофе кесе тұқымсыз мейіз, тұз. 30 г ашытқы мен 1 кофе шыныаяқ ұнды алдын ала қыздырылған 3 ас қасық сүтте сұйылтыңыз. Қалған ұннан, 1 жұмыртқадан, 3 ас қасық сүттен, 0,5 кесе сары майдан, 1 кофе кесе қанттан, бір шымшым тұздан, 1 лимон қабығынан, 1 кофе кесесінен, қабығынан тазартылған және туралған бадамнан қамыр илеңіз. және 1 кофе кесе мейіз, ашытқыны қосыңыз. Жақсылап иленген қамырды көтеру үшін жылы жерге қойыңыз. Содан кейін оны үстелге қойыңыз және ұзартылған тоқаш жасаңыз. Бұл орамның жартысын ортасынан бастап илектеу түйреуішпен жайыңыз да, бүктелгеннен кейін жайылмаған бөліктің үстіне қойыңыз, содан кейін қайтадан бүктелгеннен кейін жайылмаған бөлікті жайылған бөліктің үстіне қойыңыз. Қамырды майланған пісірме табаққа салыңыз, қайтадан көтерілгенше қалдырыңыз және суға малынған пышақпен тегістелгеннен кейін, шамамен 3/4 сағат бойы жоғары қыздырылған пешке арналған пешке салыңыз. Дайын ыстық тортты сары маймен аздап майлап, қант ұнтағына себіңіз.