Әжемнің куличі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 л сүт, 2 ас қасық. қант, 9 ас қасық. ұн, 6 жұмыртқа, 300 г маргарин, 150 г мейіз, ванилин Қамырға арналған барлық компоненттерді жылы күйінде алыңыз. 1 бөтелке сүтті үлкен ыдысқа құйыңыз, онда қамыр, 30 г ашытқы, 1/2 кесе қант болады - аздап қыздырып, 3 стакан ұнды араластырыңыз, жылы жерге 1,5-2 сағатқа қойыңыз (көлемін екі есе көбейту үшін). 6 сарысын 1,5 ас қасықпен ұнтақтаңыз. ақ қант, қамырға ванилин қосыңыз. 300 г маргаринді ерітіп, оның жартысын қамырға қосыңыз. Белки қамырға да шайқаңыз. Тағы 6 ас қасық қосыңыз. ұн мен илеңіз: ұнды тақтаға салыңыз, қамырды салыңыз. Қолды тазалаңыз, жуыңыз, қалған маргаринмен майлаңыз және илеңіз. Қолды қайтадан тазалаңыз, май жағыңыз және қамыр қолыңызға жабыспағанша илеңіз. Қамырды ыдысқа салып, қайтадан жылы жерге 1,5-2 сағатқа қойыңыз. Мейізді жуыңыз, қайнаған суға құйыңыз. Содан кейін сүлгімен сүртіңіз, ұнға ораңыз және оны қамырға араластырыңыз. Қамырды сары маймен майланған және ұн себілген қалыпқа салыңыз. Тағы біраз тұрсын. Тұмшапеште (150 градустан жоғары емес) 1,5 сағат пісіріңіз. Егер үстіңгі жағы күйіп кетсе, дымқыл қағазды салыңыз.