Пирогтарға, пирожныйларға, пирогтарға, пирогтарға арналған тірек қамыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 50 г ұн, 5 г сары май, 20 г сүт, 5 г қант, 1 г ашытқы, жұмыртқаның бестен бір бөлігі.
Сипаттамасы Ашытқыны 10 г жылы сүтте сұйылтыңыз, еленген ұнның төрттен бір бөлігін, аздап қант, тұз қосыңыз, жақсылап илеңіз. Ыдыстарды жабыңыз, жылы жерге қойыңыз, қамырды көтеріңіз. Ол бастапқы көлемнен 3-4 есе ұлғайған кезде қамырға жылы сүт, қант, тұз, жұмыртқа және қалған ұнды қосып жақсылап илейміз, еріген қыздырылған майды саламыз. Қамыр артта қалғанша илеңіз, содан кейін оны қайтадан жақсылап көтеріңіз. Осыдан кейін қамыр одан әр түрлі өнімдерді (пирогтар, пирогтар, кулебяк, пирогтар, пончиктер және т.б.) дайындауға дайын болады.