Бур печеньелері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты60 минут
Өнімдер Африкандық әйел үй шаруасындағы әйелдердің бұл печеньелерін, әдетте, үйде ашытқымен пісіреді, бірақ сонымен қатар фаб-бай ашытқыны да қолдануға болады. Қамырға арналған өнімдер жиынтығы: 22 г (4,5 шай қасық) құрғақ ашытқы немесе 37,5 г жаңа, 7 г (1,5 шай қасық) қант, 500 мл (2 кесе) жылы су, 60 г ұн, қамырға арналған: 500 г сары май немесе 250 г сары май плюс 250 г өсімдік майы, 300 мл сүт және 50 мл қайнаған су, 7 г (1,5 шай қасық) оли, 2,5 кг еленген ұн, еріген сары май печеньелерді майлау үшін.
Сипаттамасы Ашытқыны түйіршіктелген қантпен суда сұйылтыңыз, ұн қосыңыз, араластырыңыз, жабыңыз және қамыр шығуы үшін 1-2 сағатқа жылы жерге қойыңыз (қамыр көбікті болуы керек). Сары майды (немесе май қоспасын) ерітіңіз сумен сұйылтылған сүтте тұз қосып, бөлме температурасына дейін суытыңыз. Ұнды терең ыдысқа құйып, үйіндінің ортасында құдық жасаңыз. Оған жылы сүт пен қамырды құйыңыз, ағаш қасықтың көмегімен қатты қамыр илеңіз, қажет болса жылы су құйыңыз. Қамырды сызбалардан және гипотермиядан сақтай отырып, мұқият илеңіз. Қамырды еріген сары маймен себіңіз, ыдыстарды полиэтилен пленкамен жабыңыз, қалың, жылы көрпеге орап, жылы жерге 3-4 сағатқа қойыңыз да, көлемі 2 есе көбейгенше көтеріңіз. Қамырды алдын ала қыздырылған пеште пісіріңіз, ал салқындаған кезде бөліктерге бөліп, салқындатылған ашық пеште кептіріңіз, оларды сым сөрелерге жайыңыз. Неше порцияға арналған: 8.Пісіру уақыты 60 мин.