Австриялық кептірілген жемістерден жасалған тоқаштар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г ұн, 40 г сығымдалған ашытқы, шамамен 1,5 кесе сүт (немесе қамыр қанша алады), 0,75 кесе қант, 200 г сары май немесе маргарин, 1 шай қасық. үстіңгі тұзсыз, 1 кесе дайындалған және майдалап туралған кептірілген жемістер, дәміне қарай лимон қабығы немесе ванильді қант.
Сипаттамасы Қамырды дайындаңыз: ашытқыны 0,5 стакан жылы сүтте ерітіп, біртіндеп 50-60 г ұн 1 шай қасық қосыңыз. қант, араластырыңыз. Оны көтеру үшін жылы жерге қойыңыз. Дайын қамырға жаңадан еленген қалған ұнды құйыңыз. Ондағы қантты алдын ала ерітіп, сүтті құйып, қамырды шпательмен немесе миксермен жақсылап шайқаңыз. Алынған серпімді қамырға еріген және дерлік салқындатылған сары майды немесе маргаринді құйыңыз. Аздап суға буға пісірілген, кептірілген және майдалап туралған кептірілген жемістерді (дәміне қарай композицияны таңдау), тұз бен лимон қабығын немесе ванильді қантты қосыңыз. Қамырды қайтадан жақсылап илеңіз, ыдыстарды сүлгімен жауып, жылы жерге қойып, көтерілуге қалдырыңыз. Қамыр бастапқы көлемінің жартысына жуығы көтерілгенде, оны ұн себілген кесу тақтасына аударып, қолыңызбен жақсылап илеңіз де, қайтадан көтеріңіз. Дайын қамырдан қажетті мөлшердегі дөңгелек орамдарды кесіп, майланған пісірме табаққа салыңыз да, оларды жылы жерге қойыңыз. Тоқаштарды орташа қыздырылған пеште пісіріп, оларды еріген сары маймен немесе маргаринмен ыстықтай майлап, қант ұнтағына себіңіз.