Сүзбе қосылған ірімшіктер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер Қамыр үшін: ұн-400 г, 3 жұмыртқа, май-100 г, қант - 25 г, сүт - 200 мл, ашытқы - 20 г, қабығы 1 лимон, ванилин. Толтыру үшін: сүзбе - 400 г, 1 жұмыртқа, 1 лимон қабығы, ванилин, мейіз - 50 г, ұн - 50 г, қант (түйіршіктелген) - 50 г, қант ұнтағы - 25 г.
Сипаттамасы Қамырды дайындаңыз: ашытқы мен аз мөлшерде ұнды қыздырылған сүтте (50 мл) сұйылтып, қолайлы жерге жылы жерге қойыңыз. Бөлек кастрюльде сүтті жұмыртқа, қант, қабық және ванилинмен араластырыңыз, қыздырыңыз, көтерілген қамырға құйыңыз да, біртіндеп ұн мен еріген сары майды қосып, қатты емес қамыр илеңіз. Қамыр салынған табаны 40 минутқа жылы жерге қойыңыз. Дайын қамырды дөңгелек пішін бере отырып, 10 бөлікке бөліп, ұн себілген тақтаға 10 минутқа қалдырыңыз. Осы уақыт ішінде толтыруды дайындаңыз: сүзбені ыдысқа жақсылап ұнтақтаңыз, оған жұмыртқаны ұрып, ванилин, лимон қабығы, мейіз, қант, ұн қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Қамырдың әрбір бөлігін қалаған мөлшерге дейін жайыңыз, ортасына салманы салыңыз, шеттерін бүктеп, қысыңыз. Ірімшіктерді майланған пісірме табаққа салыңыз да, жылы жерде 25 минутқа қалдырыңыз, содан кейін ұрылған жұмыртқамен майлап, орташа отта пісіріңіз (20-30 минут). Дайын ірімшіктерді қант ұнтағына себілген жылы күйінде беріңіз.