Алхоры қосылған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Картоп-1
2кг
ұн-250 г
нан үгіндісі - 200 г
қара өрік - 500 г
қант - 125 г
май - 120 г
2 жұмыртқа
ванилин
даршын
қабығы 1 лимон
тұз.
2кг
ұн-250 г
нан үгіндісі - 200 г
қара өрік - 500 г
қант - 125 г
май - 120 г
2 жұмыртқа
ванилин
даршын
қабығы 1 лимон
тұз.
Сипаттамасы Картопты қабығында тұзды суға қайнатыңыз. Салқындатылған картопты тазалап, ет тартқыштан өткізіп, ұн, жұмыртқа, лимон қабығы, ванилин қосып, жақсылап араластырыңыз. Картоп қамырынан қалың қабатты жайыңыз. Өріктерді жуыңыз, тұқымдарды алып тастаңыз, тұқымның орнына қант құйыңыз. Жайылған қабатты қара өрік қанша пісірілген болса, сонша квадратқа кесіңіз. Әр өрікті картоп қамырына орап, тоқашқа дөңгелек пішін беріңіз. Тұшпараны 10 минут қайнаған суға батырып пісіріңіз. Нанның үгіндісін қыздырылған майға қуырыңыз да, оларға пісірілген тұшпараны ораңыз. Тұшпараны пісірме табаққа салыңыз, ұнтақталған даршын себіңіз және пешке 10 минутқа қойыңыз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Алхоры қосылған тұшпара пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 10 мин. Из продуктов вам понадобятся Картоп-1, 2кг, ұн-250 г, нан үгіндісі - 200 г, қара өрік - 500 г, қант - 125 г, май - 120 г, 2 жұмыртқа, ванилин, даршын, қабығы 1 лимон, тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz