Алхоры қосылған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Картоп-1, 2кг, ұн-250 г, нан үгіндісі - 200 г, қара өрік - 500 г, қант - 125 г, май - 120 г, 2 жұмыртқа, ванилин, даршын, қабығы 1 лимон, тұз.
Сипаттамасы Картопты қабығында тұзды суға қайнатыңыз. Салқындатылған картопты тазалап, ет тартқыштан өткізіп, ұн, жұмыртқа, лимон қабығы, ванилин қосып, жақсылап араластырыңыз. Картоп қамырынан қалың қабатты жайыңыз. Өріктерді жуыңыз, тұқымдарды алып тастаңыз, тұқымның орнына қант құйыңыз. Жайылған қабатты қара өрік қанша пісірілген болса, сонша квадратқа кесіңіз. Әр өрікті картоп қамырына орап, тоқашқа дөңгелек пішін беріңіз. Тұшпараны 10 минут қайнаған суға батырып пісіріңіз. Нанның үгіндісін қыздырылған майға қуырыңыз да, оларға пісірілген тұшпараны ораңыз. Тұшпараны пісірме табаққа салыңыз, ұнтақталған даршын себіңіз және пешке 10 минутқа қойыңыз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз.