Веналық кеуекті тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг картоп, 1/8 л сүт, 500 г тазартылған саңырауқұлақтар, 2-3 ас қасық майдалап туралған ақжелкен, тұз.
Сипаттамасы Картопты аршып, үккіштен өткізіп, майлыққа байлап, суды сығып алыңыз. Сығылған картоптың үстіне қайнаған сүтті құйыңыз. Саңырауқұлақтарды жуғаннан кейін құрғатыңыз, оларға ақжелкен, аздап тұз қосып, картоп массасымен араластырыңыз. Қолды суық сумен шайып, тұшпара жасаңыз, содан кейін оларды қайнаған тұзды суға салып, 10-12 минут қайнатыңыз. Тұшпараны дуршлагқа тастаңыз, содан кейін үгітілген өткір ірімшікке себіңіз немесе қуырылған беконнан майлы тұздық құйыңыз.