Тұшпара қосылған мөлдір ет сорпасы (тауық еті) (0,5 л)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер Тауық 100 г. немесе тауық сүйектері 300 г, 0,5 қайнатылған жұмыртқа, жұмыртқаның ақтығы, сәбіз 5 г, ақжелкен 5 г, пияз 5 г, тұз 5 г, Тұшпара үшін: бидай ұны 40 г. немесе жарма 30 г, сары май 5 г, жұмыртқа, сорпа 60 г, тұз 5 г.
Сипаттамасы Сорпа үшін: тағамдық сүйектер (омыртқалылардан басқа) 125 г, сиыр еті (котлет еті) 40 г, сәбіз 10 г, ақжелкен мен балдыркөк тамыры 5 г, пияз 5 г, тұз 5 г, су 700 г. Ет немесе тауық сорпасын пісіріңіз. Бір уақытта тұшпара қамырын ұннан немесе жармадан дайындаңыз. Сорпаны (60 г) кастрюльге құйыңыз, май мен тұзды құйыңыз, қайнатыңыз, содан кейін ұн немесе жарма қосыңыз, араластырыңыз және 1-2 минут қайнатыңыз, ал жарма - 5-6 минут. Содан кейін кастрюльді оттан алыңыз, суытыңыз, жұмыртқаны қосып жақсылап араластырыңыз. Тұшпараны басқа тәсілмен дайындауға болады. Қайнаған тұзды суға жарма құйыңыз, 2-3 минут қайнатыңыз, ұн қосыңыз, араластырыңыз. Салқындатып, жұмыртқаны салыңыз. Бірінші әдіспен дайындалған тұшпара екі қасықтың көмегімен кесіледі. Екінші әдіспен дайындалған массаны кесу тақтасына салыңыз, аздап ұн құйыңыз, орама түрінде пішіндеңіз, суға малынған пышақпен кесектерге кесіңіз. Тұшпараны тұзды суға қайнатыңыз, қатты қайнатуға жол бермеңіз. Дайын тұшпара бетіне қалқып шығады. Ұзақ уақыт пісірген кезде олар жұмсақ және сулы болады. Тұшпараны судан алыңыз, судың ағып кетуіне жол беріңіз, дымқыл дәкемен жабыңыз. Қызмет көрсету кезінде тұшпараны табаққа салыңыз, мөлдір сорпаны құйыңыз, қайнаған суға күйдірілген ақжелкен жапырақтарын, 0,5 жұмыртқа қосыңыз.