Ірімшік кекстері бар маринадталған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет - 500 г, тауық еті - 1,5 кг, сиыр бүйрегі - 2 дана., тұздалған қияр - 500 г, пияз - 50 г, сәбіз - 50 г, жарма - 30 г, туралған аскөк - 10 г, дәміне қарай қияр тұздығы, тұшпара үшін: май - 1/4 кесе, су - 100 г, ұн - 50 г, жұмыртқа - 3 дана., дәміне қарай тұз, кекстер үшін: ұн - 200 г, ірімшік - 150 г, май кремді - 150 г, жұмыртқа (сарысы) - 2 дана, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Қуырылған сәбіз және пияз қосылған ет сорпасын пісіруге қойыңыз. Көбікті алып тастап, тауықты сорпаға салыңыз да, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Содан кейін оны шығарып, суық тұзды суға салыңыз. Сорпаны сүзіп алыңыз, дәміне қарай қияр тұздығын қосыңыз, қайнатыңыз және оған барлық гарнирлерді салыңыз. Бүйректерге қайнаған су құйыңыз, суды қайнатыңыз, ағызыңыз, қайтадан суық су құйыңыз және жұмсақ болғанша пісіріңіз, содан кейін кішкене кесектерге кесіңіз. Жармаға көп мөлшерде тұздалған қайнаған су құйыңыз. Қайнатыңыз және елекке тастаңыз, үстіне суық су құйыңыз және суды ағызыңыз. Тұздалған қиярды теріден және ірі тұқымдардан тазалап, көлденеңінен жіңішке тілімдерге бөліп, қайнаған суға бөлек жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Тұшпара үшін: майды тұзды сумен қайнатыңыз, қайнаған суға ұнның барлық мөлшерін құйыңыз және қамырды кептіру үшін отқа араластырыңыз. Оттан алыңыз, сәл салқындатыңыз және жұмыртқаны қамырға бір -бірлеп ұрып сүртіңіз. Дайын қамырды екі шай қасықпен кесіңіз: біреуі қамырды алыңыз (Слайдпен), ал екіншісі ыстық қасықпен одан дайындалған тұзды қайнаған суға алыңыз. Тұшпараны баяу отта қайнату керек, әйтпесе олар пішінін жоғалтады. Пісірілген тұшпара бетіне қалқып шығады, оларды судан жақсылап сүзіп, қайнатылған бүйрек пен қиярмен бірге сорпаға түсіру керек. Сондай-ақ, бөліктерге кесілген тауықты қосыңыз (түскі ас санына сәйкес). Ірімшік кекстерін дайындау. Пышақпен ұнды сары маймен турап, үгітілген өткір ірімшік пен сарысын қосыңыз. Жақсылап араластырыңыз. Қамырды саусақтың қалыңдығы бар қабатқа жайыңыз, одан дөңгелектерді ойықпен кесіңіз, оны жұмыртқамен майлаңыз, үстіне үгітілген ірімшікті аздап себіңіз және жақсы қыздырылған пеште пісіріңіз. Тегіс табаққа салынған майлыққа ыстық күйінде қызмет етіңіз.