Пияз қосылған нан сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қара бидай наны - 200 г, пияз - 50 г, маргарин - 40 г, саңырауқұлақ сорпасы - 1 л, тұз, зире, қара бұрыш. Маргаринге туралған нан мен туралған пиязды қуырыңыз, ыстық сорпаны құйыңыз, тұз, зире және бұрыш қосыңыз. Нан тұшпарасы бар сорпа Ескірген бидай наны - 200 г, май немесе маргарин - 20 г, сүт - 200 г, жұмыртқа - 1 дана., жарма немесе ұн - 50 г, дәміне қарай тұз, сорпа - 1,5-2 л. Нанды текшелерге кесіңіз (1х1 см), сары майға немесе маргаринге қуырыңыз, тұз себіңіз, үстіне ыстық сүт құйып, қайнатыңыз. Салқындатыңыз, ұнтақталған жұмыртқаны, жарманы немесе ұнды қосыңыз. Алынған массадан қамыр илеңіз, оны 10-15 минутқа қалдырыңыз. Содан кейін қамырды шай қасықпен тұшпара түрінде бөліп, тұзды қайнаған суға батырыңыз. Тұшпара дайын болған кезде олар қалқып шығады, оларды саңылаулы қасықпен алып тастап, табақтарға салып, мөлдір сорпамен жабыңыз.