Чех стиліндегі крутондар қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бидай жармасы - 120 г, жұмыртқа - 1 дана., сары май - 40 г, ақжелкен - 10 г, сорпа - 1 л. Сарысын сары маймен сүртіңіз, крекер, тұз, шайқалған белки қосыңыз, ақырын араластырыңыз. Содан кейін массаны маймен майланған табаға салыңыз да, тортты пеште пісіріңіз. Суығанша қалдырыңыз, оны қалыптан шығарып, кішкене текшелерге кесіңіз, табақтарға салыңыз, ыстық сорпаны құйыңыз және майдалап туралған ақжелкенге себіңіз. Майға нан тұшпарасы қосылған сорпа Бидай наны (ескірген) - 200 г, сары май - 20 г, жұмыртқа - 2 дана, дәміне қарай тұз, сорпа. Нанды суға салып қойыңыз. Ол ісінген кезде сығып, електен сүртіңіз. Сары майды қаймақ қоюланғанша езіп, шикі жұмыртқаны қосып, нан, тұзды сүртіп, қамыр илейміз. Оны 20-30 минутқа қалдырыңыз. Қамырдан қасық көмегімен тұшпараны бөліп, қайнаған тұзды суға батырыңыз. Олар жүзген кезде алып тастаңыз, табақтарға салыңыз және сорпамен жабыңыз.