Дәмдеуіштерден жасалған тұшпара қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы (Венгр тағамдары) Бөлке - 200 г, сүт - 200 г, жұмыртқа - 3 дана., нан үгіндісі немесе ұн - 40 г, сары май - 40 г, дәміне қарай тұз және қос бұрыш, сорпа - 1-1,5 л. Бөлке ісінген кезде сүтке салып, електен немесе дуршлаг арқылы сүртіңіз. Сарысы, тұз, сары маймен араластырыңыз, шайқалған белки, ұнтақталған бұрыш пен нан үгіндісін қосыңыз, бәрін мұқият араластырыңыз. Алынған массадан тұшпараны екі шай қасықтың көмегімен бөліп алыңыз, оларды қайнаған сорпаға салыңыз, қалқып шыққанша пісіріңіз. Дайын тұшпараларды тарелкаларға салып, үстіне тұздалған сорпа құйыңыз.