Қаймақ қосылған нан тұшпарасы бар сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бөлке - 200 г, сары май - 40 г, жұмыртқа - 2 дана, қаймақ - 200 г, дәміне қарай тұз, ет сорпасы - 1,5-2 л, ақжелкен немесе аскөк (майдалап туралған) - 10 г. Сары майды сарысымен сүртіңіз, үгітілген ескірген бөлке, тұз, қаймақ қосыңыз, белки шайқаңыз және жақсылап араластырыңыз. Алынған массадан екі шай қасық көмегімен кішкене тұшпара жасап, тұздалған қайнаған суға батырыңыз. Тұшпара қалқып шыққан кезде, оларды саңылаулы қасықпен алып тастаңыз, табақтарға салыңыз, сорпаның үстіне құйыңыз, майдалап туралған ақжелкен немесе аскөк себіңіз.