Шұжықтан жасалған тұшпара (Неміс тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ақ бидай наны - 200 г, шұжық - 200 г, ұн - 10 г, жарма - 25 г, шпинат - 100 г немесе сель-дерей тамыры - 20 г, пияз - 50 г, тұз, бұрыш, жұмыртқа - 2 дана., бекон - 50 г, ақжелкен тамыры. Ескірген нанды суға салып, езіңіз. Шұжықты, пиязды және ақжелкенді кішкене текшелерге кесіңіз. Шпинатты ұсақтап турап, балдыркөкті үккіштен өткізіңіз. Барлық өнімдерді біріктіріңіз, ұн, жарма қосыңыз. Тұз, бұрыш себіңіз және жақсылап илеңіз. Жұмыртқаның көлеміндей тұшпара жасап, тұзды суға қалқып шыққанша қайнатыңыз. Саңылаулы қасықпен алыңыз, кастрюльге салыңыз. Беконды табада ерітіп, майдалап туралған пиязды қосып, аздап қуырып, тұшпара пісірілген аздап су, туралған ақжелкен қосып, тұшпараны осы қоспамен құйыңыз. Қақпақ жабылған кезде бұқтырыңыз, содан кейін жұмыртқаны үстіне құйып, пісіріңіз. Дайын тағаммен бірге салат жапырақтарын ұсыныңыз.