Сықырлаған наннан жасалған тұшпара (Венгр тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ақ бидай наны - 200 г, сүт - 100 г, бекон - 50 г, жұмыртқа - 2 дана., ұн - 25 г, қаймақ - 200 г, шошқа майы - 40 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Кішкене текшелерге кесілген 40-50 г шошқа майын қуырыңыз. Қытырлақтарды кішкене текшелерге кесілген нанмен араластырыңыз. Қытырлақ қабық пайда болғанға дейін шошқа майына қуырыңыз. Алынған массаны салқындатыңыз, сүт құйыңыз, жұмыртқа, ұн, тұз және бұрыш қосыңыз, араластырыңыз және ісінуге 10-12 минутқа қалдырыңыз. Тұшпараны пішіндеп, қайнаған суға қайнатыңыз. Қаймақпен араластырылған шошқа майына салыңыз да, қыздырыңыз.