Крекер шарлары (Венгр тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бөлке - 200 г, май - 40 г, пияз - 50 г, ұн - 80 г, жұмыртқа - 1 дана., су - 200 г, ұнтақталған қара бұрыш, тұз, жасыл ақжелкен. Орамды текшелерге кесіңіз және пеште жоғары температурада қызартыңыз. Майда майдалап туралған пиязды қызартып, оған ақжелкен, тұз қосып, бұрыш себіңіз де, крекермен араластырыңыз. Суда жұмыртқаны қосып, сұйық қамырды дайындаңыз, бұрын дайындалған қоспаны крекермен қосып, 10-15 минутқа қалдырыңыз. Бұл массаны кішкене шарларға бөліп, тұзды суға қайнатыңыз (шарлар қалқып шыққан кезде дайын болады). Сорпаларда қолданыңыз немесе сары маймен тамшылатып, бөлек тағам ретінде қызмет етіңіз.