Ақ тоқаш тұшпарасы бар сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ескірген тоқаштар - 200 г, жұмыртқа - 1,5 дана, сүт - 50 г, бидай ұны - 25 г, май - 40 г, ақжелкен, майдалап туралған - 10 г, дәміне қарай тұз, пияз - 1/2 пияз, сорпа - 1,5-2 л. Қантсыз тоқаштарды текшелерге бөліп, қызарғанша аздап қуырыңыз. Содан кейін оларды ыдысқа салыңыз, майға аздап қуырылған пиязды және майдалап туралған жасыл ақжелкенді қосыңыз. Сүт, май, жұмыртқа, ұн және тұзбен дәмдеңіз. Барлығын мұқият араластырыңыз және алынған массадан кішкене тұшпараларды кесіңіз. Тұшпараны қайнаған тұзды суға батырыңыз, аздап араластырыңыз және олар қалқып шыққанша пісіріңіз. Дайын тұшпараны саңылаулы қасықпен судан абайлап алыңыз, табақтарға жайыңыз да, сорпамен жабыңыз.