Жасыл бұршақ қосылған нан қабығынан жасалған сорпа пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бидай нанының қыртысы - 200 г, су - 1,5 л, жасыл бұршақ - 200 г, пияз - 100 г (қуыруға арналған 25 г қоса алғанда), жасыл салат - 2 жапырақ, жалбыз - 2 бұтақ, ақжелкен тамыры шөптермен - 100 г, май - 40 г, бидай ұны - 25 г, аскөк - 5 г.Ақжелкен тамырын шөптермен және жалбыз бұтақтарымен қайнатыңыз, сорпаны сүзіп, оған жасыл бұршақ қосыңыз. Бұршақ жұмсарғанша пісіріңіз, содан кейін електен сүртіңіз (Бұршақтың бір бөлігін бүтін күйінде қалдырыңыз). Нанның қыртысын, жасыл салат жапырақтарын, пиязды бөлек пісіріңіз, сүртіңіз. Бұл массаны жасыл бұршақ пюресімен біріктіріңіз, тұз, аздап қуырылған пиязды ұнмен қосыңыз. Қоспаны қайнатуға дейін жеткізіңіз. Қызмет көрсету кезінде сорпаға жасыл бұршақ пен майдалап туралған аскөк бөлігін (гарнир ретінде) салыңыз.