Сәбіз және нан пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бидай наны - 200 г, су - 1,5 л, сәбіз - 400 г, ақжелкен немесе балдыркөк тамыры - 100 г, репа - 100 г, пияз - 50 г, май - 40 г, кілегей - 250 г, аскөк - 5 г, дәміне қарай тұз. Сәбізді, ақжелкеннің немесе балдыркөктің тамырын, шалқанды аршып, жолақтарға кесіңіз, қайнаған суға құйыңыз, нан кесектерін, тұзды қосып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Содан кейін пісірілген көкөністерді електен нанмен сүртіңіз, қайнаған сумен қажетті қалыңдыққа дейін сұйылтыңыз және қайнатыңыз. Сорпаны май мен кілегеймен дәмдеңіз. Қызмет көрсетер алдында аскөк шөптерін себіңіз.