Крутон қосылған пияз сорпасы - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Пияз - 200 г, сары май - 120 г, ұн - 50 г, көкөніс сорпасы үшін: сәбіз - 50 г, репа - 50 г, ақжелкен тамыры, балдыркөк тамыры, пияз - 50 г, су - 2 л, крутондар үшін: бидай наны (Ескірген) - 200 г, үгітілген ірімшік - 50 г, сары май - 40 г. Пиязды белдеулеріне турап, сары майға аздап қуырыңыз (жұмсарғанша), содан кейін оны ұнға себіңіз де, араластыра отырып, қызарғанша қуырыңыз. Көкөніс сорпасын дайындаңыз: сәбізді, шалқанды, ақжелкен тамырын, балдыркөкті, пиязды суға қайнатыңыз, сорпаны сүзіңіз. Қуырылған пиязды бірнеше қасық сорпамен жауып, қақпағын жауып, баяу отта 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін оны көкөніс сорпасына жіберіп, тұз қосып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Нан кесектерін сары майға қуырып, үгітілген ірімшікке себіңіз, ірімшікті еріту үшін табада біраз уақыт тұрыңыз да, майдалап туралған шөптермен бірге сорпаға қызмет етіңіз.