Болгар тілінде құлақ құрамасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Балық - 170 г, сәбіз - 50 г, пияз - 50 г, балдыркөк тамыры, ақжелкен, ақжелкен - әрқайсысы 5 г, май немесе көкөніс - 30 г, лавр жапырағы, қара бұрыш, тұз. Сәбізді, пиязды, балдыркөк тамырын, ақжелкен мен ақжелкенді ұсақтап турап, тұзды суға қайнатады, сүзеді, електен сүртеді, қайнатпа құйып, қайнатады, тазартылған және жуылған балықты, лавр жапырағын, қара бұрыш бұршағын, тұз, май немесе өсімдік майы және 20-25 минут пісіріңіз. Егер құлаққа ыстық күйінде қызмет етсе, оны қайнатылған жұмыртқа, лимон шырыны мен майдалап туралған ақжелкенмен дәмдеу керек, егер суық болса, онда құлаққа қатты пісірілген жұмыртқа, туралған, туралған тұздалған қияр мен ақжелкен себіңіз. Құлақты кішкене кесектерге кесілген ірі балықтан да жасауға болады.