Крутон қосылған пияз сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Пияз - 4 бас, сары май - 50 г, ұн - 2 ас қасық. қасықтар, тұз, көкөніс қайнатпасы үшін: сәбіз, ақжелкен тамыры, балдыркөк - әрқайсысы 1 дана, пияз - 1 дана, су - 2 литр, крутондар үшін: бидай наны (Ескірген) - 4 тілім, ірімшік (үгітілген) - 2 ас қасық. қасықтар, май - 2 ас қасық. қасықтар. Пиязды ұсақтап турап, майға қуырыңыз. Ол жұмсарған кезде оны ұнмен сүртіңіз, қызуды арттырыңыз және араластыра отырып, қызарғанша қуырыңыз. Көкөністерді қайнатыңыз. Пиязды бірнеше қасық көкөніс сорпасына құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және баяу отта 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін оны көкөніс сорпасына, тұзға салып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Нан кесектерін сары майға қуырыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз, ірімшікті еріту үшін табада тағы біраз уақыт ұстаңыз және туралған көкпен бірге қызмет етіңіз.