Балықтан немесе кальмар мен пияздан жасалған сорпа пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 кг балық немесе 0,2-0,3 кг қайнатылған кальмар филесі үшін: пияз - 5-6 дана, ақжелкен тамыры - 2 дана, балдыркөк тамыры - 1 дана, ұн - 2 ас қасық. қасықтар, май - 2 ас қасық. қасықтар, сүт - 1/2 кесе, сарысы - 1 дана. Балықты қайнатады, етін бөліп, ет тартқыштан екі рет өткізеді. Кальмар филесі ет тартқыштан 3-4 рет өткізіледі, өйткені оның құрылымы балыққа қарағанда тығызырақ. Пияз мен ақ тамырларды сары майға аздап қуырады, аздап сорпа қосып, пісірілгенге дейін 5-10 минут қайнатады, содан кейін електен тегіс болғанша езеді. Балықты немесе кальмарды пиязбен және тамырмен біріктіріп, ақ тұздықты, сорпаны қосып, 3-5 минут қайнатады, содан кейін жұмыртқа-сүт қоспасымен дәмдейді. Қызмет көрсету кезінде сорпа табағына балық кесектерін немесе жолақтарға кесілген кальмарды салып, сорпаны құйып, сары майдың бір бөлігін қосады.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Балықтан немесе кальмар мен пияздан жасалған сорпа пюресі пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 5 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz