Балықтан немесе кальмар мен пияздан жасалған сорпа пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 кг балық немесе 0,2-0,3 кг қайнатылған кальмар филесі үшін: пияз - 5-6 дана, ақжелкен тамыры - 2 дана, балдыркөк тамыры - 1 дана, ұн - 2 ас қасық. қасықтар, май - 2 ас қасық. қасықтар, сүт - 1/2 кесе, сарысы - 1 дана. Балықты қайнатады, етін бөліп, ет тартқыштан екі рет өткізеді. Кальмар филесі ет тартқыштан 3-4 рет өткізіледі, өйткені оның құрылымы балыққа қарағанда тығызырақ. Пияз мен ақ тамырларды сары майға аздап қуырады, аздап сорпа қосып, пісірілгенге дейін 5-10 минут қайнатады, содан кейін електен тегіс болғанша езеді. Балықты немесе кальмарды пиязбен және тамырмен біріктіріп, ақ тұздықты, сорпаны қосып, 3-5 минут қайнатады, содан кейін жұмыртқа-сүт қоспасымен дәмдейді. Қызмет көрсету кезінде сорпа табағына балық кесектерін немесе жолақтарға кесілген кальмарды салып, сорпаны құйып, сары майдың бір бөлігін қосады.