Желкек немесе шалғам қосылған балық окрошкасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 кг балық үшін: қара бидай квасы - 1,5 л, туралған жасыл пияз - 1/2 кесе, жаңа піскен қияр - 3 дана., қайнатылған жұмыртқа - 2-3 дана., қайнатылған картоп - 3 дана., шалғам - 1 дана., желкек тамыры (Ұсақ) - 1 дана., қаймақ - 2-3 ас қасық. қасықтар, шөптер - 1 шоқ. Балықты филе етіп турайды, қайнатады, салқындатады және кесектерге бөледі. Жұмыртқалар туралған. Жаңа піскен қияр мен шалғам (Ұсақ) ірі тесіктері бар үккіште сүртіледі. Пиязды тұзбен езеді. Егер окрошка желкекпен пісірілсе, онда оны ұсақ тесіктері бар үккіштен өткізеді, содан кейін квасқа енгізеді және араластырады. Дайындалған өнімдер біріктіріліп, кваспен құйылады, қаймақ қосылады және аскөк себіледі. Окрошкаға аскөк себілген ыстық қайнатылған картоп беріледі.