Балықпен бірге окрошка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 кг балық үшін: квас - 1,5 л, картоп - 2-3 дана., шалғам - 1 шоқ, тұздалмаған қырыққабат - 1 стакан, туралған жасыл пияз - 4-5 ас қасық. қасықтар, қайнатылған жұмыртқа - 2 дана., қаймақ - 2-3 ас қасық. қасықтар, қыша - 1 шай қасық, қант - 1 шай қасық, дәміне қарай тұз. Балықты қайнатады, етін бөліп, бөліктерге бөледі. Қайнатылған балық туралған жұмыртқаның ақтығымен, қайнатылған картоппен, шалғаммен, қиярмен және жасыл пиязбен біріктіріледі. Жұмыртқаның сарысын тұзбен, қантпен және қышамен езіп, жақсылап араластырып, кваспен сұйылтады. Туралған өнімдерге туралған квас, қаймақ қосып, майдалап туралған аскөк шөптерімен окрошкаға себіңіз. Окрошканы дайындаған кезде ыстық картопты майдалап туралған аскөк шөптеріне себілген табаққа бөлек-бөлек беруге болады.