Орал окрошкасы балықпен бірге
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 кг балық үшін: квас - 1,5 л, қайнатылған картоп - 2-3 дана, шалғам - 1 шоқ, тұздалмаған қырыққабат - 1 стакан, жасыл пияз - 4-5 ас қасық. қасықтар, қайнатылған жұмыртқа - 2 дана, қаймақ - 2-3 ас қасық. қасықтар, ас қыша - 1 шай қасық, қант - 1 шай қасық, аскөк - 1 шоқ. Балықты қайнатады, етін бөліп, кішкене бөліктерге бөледі. Жасыл пиязды тұзбен езеді. Ашытылған қырыққабат жуылады және майдалап туралады. Жұмыртқаның Белки, қайнатылған картоп және редис текшелерге кесіледі. Жұмыртқаның сарысын тұзбен, қантпен, қышамен езеді, араластырады және кваспен дәмдейді. Туралған өнімдер біріктіріліп, кваспен құйылады, қаймақ қосылады және майдалап туралған аскөк себіледі.