Балық қосылған ревень салқындатқышы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 кг балық үшін: су - 1,5 л, ұн - 1 ас қасық. қасық, өсімдік майы - 1-2 ас қасық. қасықтар, ревень жапырақтары - 200-300 г, қайнатылған картоп - 3 дана, қияр - 1 дана, қайнатылған жұмыртқа - 2 дана, шөптер - 1 шоқ, қаймақ - 1/2 кесе, дәміне қарай тұз бен қант. Балықты сүйексіз терісі бар филе етіп турайды, өсімдік майына қуырады, ұсақтап турайды және салқындатады. Ревень жуылады, кесектерге кесіледі, қайнаған суға құйылады, қайнатпай қайнатылады, содан кейін 1-2 сағат бойы тұндыруға рұқсат етіледі және салқындатылады. Салқындатылған сорпа сүзіледі. Майдалап туралған аскөк немесе ақжелкен, туралған қияр, картоп, қайнатылған жұмыртқа, балық кесектері туралған және тұзбен езілген көк пиязға қосылады, салқындатылған сорпамен құйылады және қызмет еткенде қаймақ қосылады. .