Кальмар мен жұмыртқасы бар салқын жасыл қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 кг кальмар филесі үшін: қымыздық -300-400 г, туралған жасыл пияз - 1 стакан, жұмыртқа - 2-3 дана., жаңа қияр (ұсақ) - 3-4 дана., қаймақ - 1/2 кесе, әр түрлі шөптер - 1 шоқ, қант, тұз және дәміне қарай дәмдеуіштер. Қымыздықты сұрыптайды, жуады, өз шырынында қалдырады, ыстық сумен немесе сорпамен сұйылтады, дәміне қарай тұз, қант, дәмдеуіштермен дәмдейді және салқындатады. Майдалап туралған 1 кесе майдалап туралған көк пиязды қосыңыз. Жаңа піскен қияр ұсақ текшелерге, қатты пісірілген жұмыртқалар тілімдерге, ал бұқтырылған кальмарлар жолақтарға немесе текшелерге кесіледі. Қызмет көрсету кезінде дайындалған өнімдер сорпа табағына қойылады, салқындатылған жасыл қырыққабат сорпасы құйылады, қаймақ қосылады және майдалап туралған шөптер сорпаға себіледі. Бұл қырыққабат сорпасына салқындатылған туралған картопты қосуға немесе ыстық пісірілген картопты табаққа бөлек беруге болады.