Орыс тіліндегі окрошка еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 165, нан квасы 325, жасыл пияз 25, жаңа піскен қияр 60, қаймақ 30, жұмыртқа 1 дана., қант 5, дайын қыша 2, аскөк 5, тұз.
Сипаттамасы Қияр мен қайнатылған сиыр еті кішкене текшелерге кесіледі. Жасыл пиязды ұсақтап турап, шырын пайда болғанға дейін аздап тұзбен ағаш пестильмен езеді. Қатты пісірілген жұмыртқаның ақтығы майдалап туралған, сарысы қыша, тұз, қантпен ұнтақталған, қаймақ пен аскөк қосылған. Барлық дайындалған өнімдер араластырылады және кваспен сұйылтылады.