Константинополь стиліндегі бұзау етінен жасалған кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұзау еті 200, баклажан 200, ұн 10, қызанақ шырыны 30, пияз 20, сүт 30, ақ шарап 20, су 80, ұнтақталған қара бұрыш 0,2, шөптер 5, тұз.
Сипаттамасы Бұзау етін бөліктерге бөліп, майға қуырады. Майдалап туралған пиязды, ұнды (жалпы мөлшердің жартысы) және қызанақ шырынын бір майға салып, сосын шарапты, жылы суды және хош иісті шөптерді қосып, етті жұмсақ болғанша пісіріп, дәміне қарай тұздайды. Баклажандарды қатты отта пісіреді, қабығын аршып, ағаш пестильмен езіп, баклажан пюресін жасайды, қызартады, тұздайды, үстіне сүт құйып жақсылап араластырады. Кәуаптар баклажан пюресі арқылы безендіріліп, оны сақина түрінде орналастырады.