Бұқтырылған тыртықтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шрамы 200, сары май 20, пияз 20, томат пюресі 10, құрғақ қызыл шарап 30, ұнтақталған қара бұрыш 0,2, ұнтақталған қызыл бұрыш 0,2, хош иісті бұрыш 0,1, лавр, сарымсақ 2, зәйтүн 60, ветчина 20, тұз.
Сипаттамасы Жартылай дайын болғанға дейін қайнатылған сиыр етінің кесектерін қайнаған майға жан-жағынан қызартып, майдалап туралған пиязды, ұнтақталған қызыл бұрышты қосып, тағы біраз уақыт өткізеді. Осыдан кейін тыртықтар қыш ыдыстарға ауыстырылады, қызанақ пюресі, шарап, қара және хош иісті бұрыш, лавр жапырағы, сарымсақ, қайнаған суға күйдірілген және ірі текшелерге кесілген қара зәйтүн мен ветчина қосылады. Өнімдерді жақсылап араластырады, жылы сумен құйып, дәміне қарай тұздайды, ыдыстарды қақпақпен жауып, ыдысқа қамырмен жауып қояды. Пеште шамамен 2 сағат қайнатыңыз.