Жас қозыға толтырылған бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 150, еріген сары май 30, тәтті бұрыш 150, пияз 20, бидай ұны 10, қызанақ 20 немесе томат тұздығы 20, күріш 10, қышқыл сүт 50, жұмыртқа 1/2 дана., ұнтақталған қызыл бұрыш 1, ұнтақталған қара бұрыш 0,1, ақжелкен 5.
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды сары майға қызарғанша қуырады, ұнтақталған қызыл бұрыш, сұрыпталған және жуылған күріш қосады, томат тұздығы мен сыйымды суға құйып, 10-15 минут қайнатады. Жартылай дайын болғанға дейін пісірілген күрішті туралған етпен араластырады, тұздайды, ұнтақталған қара бұрыш пен ақжелкенге себеді. Бүршіктің жоғарғы кең бөлігі кесіліп, қақпақ түрінде бүктеледі, сабағы тұқымдармен мұқият алынып тасталады. Бұршақтарды пісірілген тартылған етпен толтырады, қайнаған майға қуырады, сонда олар шикі көкөністердің иісін жоғалтады, кастрюльге салады, тұздықпен жауып, жұмсақ қайнатылғанға дейін қайнатады. Тұздық келесідей дайындалады: пиязды майға салып, ұн, ұнтақталған қызыл бұрыш, томат соусын немесе жаңа піскен қызанақты қосып, аршып, ұсақтап турап, жылы сумен немесе сорпамен құйып, дәміне қарай тұздайды. Толтырылған бұрышқа келесідей дайындалған қышқыл сүт беріледі: жұмыртқа мен бұрыш қайнатылған тұздық қышқыл сүтке құйылады, алынған қоспаны араластыра отырып, отта ұстайды, қайнатпай, қоюланғанша електен өткізіп, үстіне себеді. ақжелкен.